I sidste uge var jeg afsted på et spændende kursus – hvor jeg holdt fri fra arbejde, familie, blog mv, og udelukkende koncentrerede mig om at suge til mig af den nye viden. Det var nu også næsten lige så dejligt at få fri kl. 16, og have tid – og “lov” – til bare at daske rundt i Århus indtil butikkerne lukkede, hjem i hotellejligheden og nyde en rolig aftensmad, kunne lade trætheden få plads, have mulighed for at komme tidligt i seng og stå op til solopgangen ud over Århusbugten. Ingen børn der skulle op, i tøjet og gøres klar til skole.

Men hvor var det også skønt at komme hjem til dem igen efter nogle dages fravær! Det der nemlig sker, når man får lov til lige at rykke lidt på afstand af den hæsblæsende hverdag, er at det bliver muligt at mærke “hvad er det egentlig i grunden der er vigtigt lige præcis i MIT liv”…hvad er det for nogle værdier der er centrale for den retning jeg ønsker at bevæge mig i?

Hvis du prøver at skrive dine værdier og drømme op på en liste, vil der sikkert dukke udsagn op som;
“være en god mor/far”, “være tæt på mine børn”, “have succes på arbejdet”, “komme på ferie til Paris med min mand”, “sørge for at mine børn har det godt med deres bedsteforældre” …

Noget af det er konkrete ting du kan hakke af på listen, men overordnet set er det vel egentlig nogle af de ting du vil leve efter til den dag du ikke trækker vejret mere? Og så bliver det en løbende proces hele tiden fx at finde ud af hvordan du kan leve efter dine værdier i samværet med dig selv, din egen familie, dine forældre og alle andre der betyder noget for dig.

Bogen “FamilieFred med dine forældre” giver dig nogle tips til hvordan du, ihvertfald i forhold til dine forældre, kan blive mere klar over hvordan du gerne vil have at samværet skal fungere- netop ikke som et mål, men som en vedvarende værdi!

Shares

Pin It on Pinterest

Share This