Lige om lidt er det jul, og allerede nu er mange mennesker fyldt op af tanker, følelser og bekymringer for juleaften (og dagene derefter).

Nogle er kede af det, fordi der allerede nu er opstået brud mellem børn og forældre, og andre tænker over hvordan det vil forløbe.

Uanset at du til daglig har et nogenlunde velfungerende forhold til din nærmeste familie, er juleaften ofte et sted hvor forskellige måder at tackle hverdagen på bliver meget tydelige.

Forventninger til børnenes opførsel, rammer for mad og ritualer, gavernes omfang og værdi, hvordan udpakningen skal foregå – altsammen kan give en indre anspændthed hos alle de tilstedeværende, som udløses når stress og træthed får overtaget.
Her er det vigtigt på forhånd at få talt om, hvordan der kan tages hensyn til de forskellige behov- og få sagt højt hvis der er nogle forventninger fx fra den ældre generation, som du ikke har lyst til at leve op til. Og husk at selvom det handler om at have det rart og være sammen med hinanden, betyder det ikke at du skal finde dig i at få dine grænser overskredet. Det væsentlige er dog at få det sagt på en måde der giver plads til videre dialog…

Shares

Pin It on Pinterest

Share This