Hallåå..nogen hjemme?

Hallåå..nogen hjemme?

Har du også oplevet at stå midt i hverdagens forvirring, med de 100 bolde der skal jongleres i luften hver dag – og tænke “ups..nu er der igen gået en uge, og det er egentlig lidt for lang tid siden jeg har talt med mine forældre…”. De har måske selv ringet, lagt en besked eller skrevet en SMS – men det der med at få fulgt op på det…tjaaa bum bum, det når du så ikke altid.

Hvor længe må der gå imellem at én af jer sørger for kontakt? Kommer initiativet mest fra dig, eller fra dem? Rigtig mange forældre til voksne børn er bange for at trænge sig på, og lader derfor være med at ringe så ofte som de egentlig kunne have lyst til.

Andre er hoppet over i den modsatte grøft, og ringer/skriver/mailer dagligt eller meget ofte – for at dække deres eget behov for at bevare en tæt forbindelse. Men måske hænger følelsen af at være glade for hinanden ikke nødvendigvis sammen med at snakke sammen hele tiden. Det er op til dig at kunne mærke, hvad der vil kunne dække både dit og deres behov ..men måske kan forholdet også ændre sig, hvis kontakten ændrer sig.

Hvad kan du få ud af at ringe til dine forældre – selvom det kræver en tid du ikke har?

Du skal ringe fordi:

  • helt grundlæggende: det er en måde at vise interesse for hinandens virkelighed og hverdag
  • du kan få sagt, hvis der er nogle ting du er ked af eller i tvivl om i jeres forhold (nødvendig åbenhed- for første gang?)
  • du kan markere nogle grænser: hvis du IKKE har lyst til at blive ringet op hele tiden, eller få uventede besøg, er du nødt til at melde det åbent ud. Undgåelse gør kun problemet større, fordi det vil fylde i dine tanker hele tiden – indtil det er blevet en kendsgerning I kan tale om. “Nej, jeg ønsker ikke at fortælle dig hver eneste dag, hvad jeg går rundt og laver”. Hvis du generelt har svært ved at sætte grænser i dit liv, er det et vigtigt sted at øve dig.
  • du bevarer kontrollen over kommunikationen, og kan vælge om du skal vente 1 uge eller 2 måneder med at ringe igen! Men lige nu er den dårlig samvittighed lagt på hylden, og du kan give dig selv fred i en periode.
  • du har helhjertet lyst til at I kommer tættere på hinanden, og du derfor vil invitere din mor, far eller begge to ud til en aktivitet der giver mulighed for at snakke, grine sammen eller blive optaget af noget. Det kan være en kulturoplevelse, at spise på restaurant, bowling eller en tur ud og sejle. Noget hvor familiens børn ikke er i centrum, men hvor der er ro til at de voksne kan fokusere på hinanden.
  • du gerne vil have dine forældres råd omkring noget der foregår i dit liv – og vise at du tager deres livserfaring alvorligt.På den måde skaber I en tættere forbindelse. hvor du skal have markeret at det nu er en samtale fra voksen til voksen – og ikke et barn der skal vejledes af dem der altid ved bedre.
  • der er nogle vigtige oplevelser fra jeres fælles fortid, som du gerne vil høre mere om, inden det er for sent: “Hvordan kan det egentlig være at vi flyttede derhen da far blev syg..? Hvorfor kom mormor aldrig på besøg hjemme hos os? Hvorfor delte I mig og min søster da I blev skilt, i stedet for at lade os bo sammen?”

Forhold mellem mennesker kan altid udvikles: hen imod noget der fungerer bedre, noget hvor markeringen af afstand skal være tydeligere – eller hen imod en større gensidig respekt. Men det flytter sig kun, hvis der er kontakt. Så snup den telefon…;-)

PS: Hvis du kunne lide dette blogindlæg, så meld dig på mailinglisten i boksen til højre – herefter får du de dugfriske indlæg direkte i din indbakke. Eller del/like på Facebook-knappen herunder.

Shares

Pin It on Pinterest

Share This